Децата остават в яслата на ОДЗ "Райна Княгиня" по време на ремонта

Ремонтът на фасадата на детското заведение вече започна

Ремонтните дейности, които стартираха в яслата на ОДЗ "Райна Княкиня" в Димитровград няма да нарушат графика на работа на детското заведение към момента. Това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net  директорът на градината Надежда Андреевска.

Тя добави, че малчуганите няма да бъдат премествани в друга сграда докато трае реконструкцията. Ако се наложи, децата ще бъдат ситуирани в източната част на ОДЗ-то.

Ремонтът включва поставяне на топлоизолация, саниране на външните и вътрешни стени, подмяна на дограмата и отоплителната инсталация, ново осветление. Андреевска добави, че родителите ще бъдат уведомени за началото на ремонта и всеки по свое усмотрение ще реши дали да води детето си на градина.

Според предварителните разчети, строителните дейности ще приключат през есента. Припомняме, че средствата за ремонта на яслата и на сградата на МБАЛ "Св.Екатерина" възлизат на 1 200 000 лв. и са осигурени от фонд "Козлодуй". Яслата на ОДЗ "Райна Княгиня" остана едва от последните сгради в Димитровград, в които нямаше внедрени мерки за енергийната ефективност.

Реконструкцията на сградата на болницата в Димитровград все още не е стартила, поясниха от фирмата-изпълнител. Предстои това да се случи в най-скоро време.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Децата ще останат в сградата на ОДЗ-то въпреки ремонта

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини