Освежават оградата на ОДЗ Райна Княгиня в пролетна акция на 12 април

Председателят на ОбС Стефан Димитров и директорът на ОДЗ "Райна Княгина" дадоха пресконференция за предстоящата инициатива

Ограда на ОДЗ "Райна Княгиня" в Димитровград ще бъде освежена в различни цветове тази събота -12 април. Този ден е планувана пролетна акция на Общински съвет-Димитровград, като част от кампанията по пролетното почистване на Димитровград.

247 метра е дълга оградата, която е от метални шини. Отговоря на всички изисквания за безопасност, но е вече 30-годишна. За нейното освежаване ще са нужни 700 литра боя, поясни днес директорът на ОДЗ "Райна Княгиня" Надежда Андреевска.

Тя посочи, че акцията ще е под надслов "Пролет, Лазаровден и дъга" и е дълго чакана от екипа на ОДЗ-то и децата. Поканени са родителите на малчуганите в градината, бивши възпитаници, както и всички желаещи да боядисват.

В освежаването ще участва и екипът на градината. Ако има желаещи, могат да бъдат пребоядисани и катерушките в двора на ОДЗ-то, каза още Андреевска.

Председателят на ОбС Стефан Димитров посочи, че акцията не е само за съветниците от Димитровград, но и за всички желаещи. Той призова родителите да инициират подобни мероприятия и в детските градини на своите деца.

"За съжаление част от оперативните програми тази година още не са стартирали и на директорите им е трудно да поддържат градините в добър вид", посочи Димитров. И допълни, че в събота за всички откликнали ще има топли напитки, музика и клоун за добро настроение.

137 деца посещават ОДЗ "Райна Княгиня" в Димитровград, заедно с яслата. Днес работници на ОП "Благоустояване" премахваха ръждата и грундираха оградата, за да я подготвят за акцията в събота.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Корозиралата ограда на ОДЗ Райна Княгиня ще бъде освежена в няколко цвята
Работници на ОП "Благоустрояване" подготвят оградата за боядисването тази събота

247 метра е дълга оградата на ОДЗ Райна Княгиня

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини