Зам.-шефът на българските строители ремонтира училището в Ивайловград

Зам. председател на Камарата на строителите в България и ръководител на катедра “Пътища” на Университета по архитектура, строителство и геодезия проф. Николай Михайлов ремонтира школото в Ивайловград.

Фермата му “Трейс Груп Холд” е избран за изпълнител след обявената обществена поръчка в министерството на икономиката

Компанията е една от строителките на АМ „Тракия“. Тя ще санира сградата на ивайловградската гимназия „Христо Ботев, обяви кметът на община Диана Овчарова.

Парите за реновирането са осигурени по проект „Енергийно ефективни мерки в обществени сгради ”. Ремонтът е на стойност 250 000 лв.

При ремонтите няма да бъде нарушен учебния процес след започването на новата учебна година, уверява фирмата-изпълнител. Според първоначалните разчети, училището трябва да бъде изцяло обновено до края на октомври.

Предварителните изчисления в доклада показват, че благодарение на предвидените мерки разходите за електроенергия и топлоенергия ще се понижат драстично в следващия отоплителен сезон.

След като през 2012 г. беше премахнато опасното западно крило и се изгради изцяло ново на стойност 1, 560 млн.лв., тази година Община Ивайловград изпълнява мерки за енергийна ефективност в „старото” крило на училището. Предстои да се санира и подмени съществуващата дограма както на сградата на гимназията, а също и на фасадата на спортния салон. Покривът и меката връзка, която свързва училището и спортния салон също ще бъдат ремонтирани.

Обновяването включва още хидро и топлоизолация на покрива на физкултурния салон. Нов котел на твърдо гориво, в комплект с автоматично табло за управление на вътрешната отоплителна инсталация и нови отоплителни тела със съответната регулираща и спирателна арматура са само част от дейностите, които предстои да бъдат извършени.

Средствата за ремонта са от Международен фонд “Козлодуй” на ЕС.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини