Абонатите с кабелна телевизия нямат нужда от декодери

Абонатите с кабелна телевизия нямат нужда от декодери.

Те ще гледат TV независимо от цифровизацията, защото тя се отнася само за ефира. По кабела се приемат и двата сигнала – цифров и аналогов, а видът на приемника няма значение.

Промените се отнасят единствено за хората, които са само с антена.

Тези разяснения са отговор на многобройните запитвания до Haskovo.net по повод декодерите и ваучерите за тях, както и някои спекулации на определени кабелни оператори. Те се възползват от масираната реклама на цифровизацията от малкия екран и се опитват да привличат клиенти, възползвайки се от тяхната неосведоменост.

Кабелен оператор например заблуждава хората, като им предлага безплатни декодери и така ги подмамва да му станат клиенти, или да подновят изтичащия договор.

Декодерът може наистина да е без пари. Но лъжата е, че без него няма да могат да гледат кабелна телевизия. Истината е, че по кабела ще си приемат сигнала и ще си гледат TV, независимо колко стар апарат имат.

Уловката пък е, че безплатният декодер си остава собственост на оператора и ако абонатът прекрати договора си и реши да мине на антена, ще трябва да си купи друг. Отделен е въпросът, че този декодер е напълно излишен при наличие на кабел.

Абонатите на кабелните оператори просто нямат нужда от допълнителни декодиращи устройства.

Haskovo.net



Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини