Прибраха на митницата фалшиви екипи на „Барселона“ и “Байерн Мюнхен”

снимка:Митница Свиленград

Спортни екипи, анцузи, якета и блузи задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево със съдействието на служители на Гранична полиция.

При проверка на камион с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния, митническите служители открили общо 787 детски фланелки и шорти, брандирани с емблемите на едни от най-популярните европейски футболните клубове.

Сред другите товари в камиона са били скрити 25 кашона със спортни комплекти, имитиращи екипи на европейските грандове, сред които 607 детски комплекта с логото на испанския футболен клуб “Барселона” и 180 комплекта с логото на немския “Байерн Мюнхен”.

Според експерти европейският клубен първенец “ Байерн Мюнхен “ е най-скъпата футболна марка, а испанският “Барселона” заема четвърто място в класацията на 25-те най-скъпи футболни марки.

В камиона е била скрита и есенна колекция от близо 1900 други текстилни изделия на шест защитени търговски марки.

Най-много са спортните екипи: 1028 комплекта, носещи търговската марка “Puma”. Открити са 132 якета с логото на “Tommy Hilfiger”, 140 блузи с марка “Polo Ralph Lauren”, 250 ризи на марките “Zara” и “Lois Vuitton” и др. Сред имитациите са намерени и 73 кожени дамски чанти с лого на пет различни търговски марки.

Стоката е задържана. Предприети са действия за защита правата на интелектуална собственост съобразно Регламент 1383 на ЕС. За задържането ще бъдат уведомени правопритежателите на марките.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини