Близо 1,4 млн. лв. струват на МВР протестите

1 380 040 лева струват на МВР антиправителствените протести от началото им на 14 юни до 5 септември.
Сумата беше оповестена от парламентарната трибуна от вътрешния министър Цветлин Йовчев, запитан от червения депутат Кирил Добрев за извънредния труд на униформените заради гражданското недоволство.

91 дни полицията беше поставена на изпитание, чест прави на полицаите, че не се поддадоха на провокациите, коментира Добрев.

Стана ясно, че 3660 служители на реда са дошли като подкрепление от провинцията. Командировани са полицаи от 21 областни дирекции в цялата страна.

Йовчев обясни, че в тези извънредни за МВР разходи са освен за изплащане на реално положения извънреден труд, така и за гориво, светлоотразителни жилетки и други.
Той отчете и че на служителите от СДВР вече е изплатен извънредният труд за юни, юли и август. През октомври ще бъдат преведени парите за извънредния труд на полицаи от други областни дирекции на МВР.

Ясно е и че няма как да бъдат изплатени в пълен размер всички извънредни усилия.
По закона за МВР 50 часа е извънредният труд, който се признават като извънреден труд на служителите на вътрешното министерство. „Тези, които са надхвърлили тези часове, ще бъдат компенсирани, но, за съжаление, не в пълен размер", посочи още Йовчев

В тази връзка Кирил Добрев ще настоява да бъде увеличен платеният извънреден труд, както и да бъде плащан всеки месец.
Искам полицаите да имат някакво самочувствие, заяви още той.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини