Правят и татуировки на панаира на занаятите в Димитровград

Панаир на занаятите стартира днес в Димитровград

38 майстори-занаятчии от цялата страна разпънаха 27 шатри в Димитровград в започващото днес второ издание на "Панаир на занаятите". Проявата ще продължи три дни, до неделя включително.

В сутрешните часове официален старт с водосвет бе даден пред Спортна зала "Младост". Там ще бъде разположен базарът преди обяд. В следобедните часове масите с различните изделия ще се местят пред сградата на Общината на площад "България".

Освен традиционни занаяти, тази година димитровградчани могат да видят за първи път кукли от вълнени конци, ръчно декорирани свещи, ръчно изработени кожени изделия- накити и дрехи, троянска керамика, пясъчни картини а също и бижута от костилки. Предлагат се и сувенири за кухнята, рисунки върху посуда и др.

Присъстват и майстори на дърворезбата, ковачеството, ножарството, плетенето на кошници и много други. Желаещите ще могат да си направят и временна татуировка в едно от разположените ателиета през следващите три дни. Посетителите могат и сами да участват в изработката на някои от изделията на място.

В рамките на второто издание на панаира ще бъдат раздадени и две награди - за най-перспективен млад майстор и награда на публиката, която ще избере най-атрактивен занаят. Това ще стане в неделя.

Дотогава гостите на панаира могат да пуснат своя глас в кутия, разположена в центъра на базара. Гласуването е неограничено, поясниха организаторите от Общината и НЧ "Звездица". В проявата активно участва и дружеството на дърворезбарите в Димитровград, с подкрепата на много местни фирми.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Дървостругарство и изделия за кухнята е един от представените занаяти
Изделия от сребро и дърво са други от занаятите

Представена е и керамика от различни краища на страна
Декоративни свещи приготвя на място майстор от Варна

Бижутата преобладават на тазгодишното издание на панаира на занаятите
Панаирът откри Антония Иванова от НЧ "Звездица"
Архиерейски наместник Георги Тодев отслужи водосвет
Майсторите на плетени изделия от Смолян отново са тук
Кукли и животни от вълна предлага Диана Цинцарска
Дърворезбарят Георги Георгиев е един от представителите на Димитровград в базара
Посетителите могат да гласуват и за избора на най-атрактивен занаят
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини