Роди се най-малкото бебе в света и сътвори чудо!?

Едно от най-малките бебета, родени някога в света, успя да оцелее въпреки прогнозите на лекарите, които му дават шанс под 10%. Специалистите настоятелно съветват майката да се откаже от своето дете и да направи аборт, докато е време. Тя внезапно получава прееклампсия, изразяваща в много високо кръвно налягане и това крие опасност не само за бременната, а и за увреждане на мозъка на бебето.

Британката Джема Хъски отказва аборт, рискувайки своя живот, след като скенерът не констатира нищо опасно в състоянието на детето.

Обаче след няколко дни състоянието на майката се влошава и тя няма друг избор, освен да роди на 24-тата седмица. Лекарите съобщават на жената и нейния 40-годишен съпруг Грахъм Девъншир, че шансовете за оцеляване при цезарово сечение в този случай не превишават 10%. Според британския таблоид Mail Online, след раждането Джема Хъски е на ръба и едва след 4 дни в реанимацията, е в състояние да види сина си Финли, роден само425 грама.

Съдбата им подготвя още изпитания и в същия ден момченцето получава кървене в дробовете. Песимистично настроените лекари не му дават повече от 24 часа живот, но родителите се хващат като удавник за сламка и одобряват всичко, предложено от специалистите. За щастие лечението е успешно. След 16 дни интензивни грижи Финли е преместен в Кралския медицински център в Нотингам.

Минават още 17 седмици, преди бебето и неговите щастливи родители, да се завърнат у дома. Съпрузите са предупредени, че в бъдеще Финли може да има проблеми със зрението, но за прогнози е твърде рано.

За медиците от Нотингам това бебе, родено само425 грама, е истинско чудо. Доктор Бърнард Шонакер споделя: „Финли е най-малкото бебе, за което трябваше да се грижим. Той наистина се превърна в нашето малко чудо!”

Източник: http://scandalplus.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини