Ром бракониер коли лесничей с трион край Радиево

54-годишен служител на Горското стопанство пострада вразправия с роми, заради пълни каруци с немаркирани дърва. Снощи около 20:00 часа в района на димитровградското село Радиево лесничей, заедно със свой колега и униформен от РУП-Димитровград, са извършвали проверка за незаконна сеч.

Те забелязали четири каруци, натоварени с отсечени дърва. Три от каруците с нарушителите направили опит да избягат, а след тях тръгнали полицаят и лесничеят. Четвъртата, заедно с 34-годишния си собственик от Радиево, е била спряна от служителя на Горското.

Каруцарят оказал съпротива и ударил в областта на предмишниците лесничея с метален трион. Той от своя страна е произвел два изстрела със стоп патрони със служебното си оръжие.

Това стреснало коня, който побягнал с теглената от него каруца и е минал през краката на каруцаря. Същият е настанен в димитровградската болница с фрактура на десен крак, без опасност за живота, казаха от МВР. Лесничеят, ранен с триона, е прегледан и освободен за домашно лечение.

Освен пострадалият каруцар, в ареста е задържан и 33-годишен мъж от селото. Останалите четири лица, участвали в престъпната схема се издирват. Образувано е досъдебно производство по случая, допълват от полицията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини