Орешарски обеща: Бюджет 2014 ще е за най-бедните. Вестниците в неделя

"Стандарт": Орешарски обеща: Бюджет 2014 ще е за най-бедните

Защитата на най-уязвимите социални групи - пенсионерите, хората с увреждания, подрастващите, ще е приоритет в бюджета за 2014 година. Това обеща премиерът Пламен Орешарски. "Ще се опитаме да засилим защита на най-уязвимите групи, на тези, които по дефиниция не могат сами да се оправят", каза министър-председателят пред БНР. Приходите в новия бюджет няма да са много по-различни в сравнение с тази година, предупреди Орешарски. Но отбеляза специално, че през следващата година правителството ще заделя повече средства за образование. "Образованието е ключ към конкурентоспособност, особено в днешния конкурентен свят, в който дори нации от трети страни вървят много бързо", заяви премиерът. "Ясно е, че няма пари за по-разкошни социални програми, но ще подкрепим и временната заетост на този етап в усилията си да отваряме нови работни места", допълни още той.

„24 Часа": Преизбраха Кунева, тя поиска коалиция с реформаторите

Меглена Кунева беше преизбрана за лидер на "Движение България на гражданите" единодушно на Второто национално събрание на партията.
Ръководството получи мандат да води разговори с Реформаторския блок, които включват и предизборна коалиция. Става дума за предсрочните парламентарни избори и тези за Европейски парламент. Резолюцията беше гласувана вчера от делегатите . Документът бе дискутиран близо 2 часа.
Партията настоява за предсрочни избори. Коалиционното правителство на БСП, ДПС и "Атака" е вредно и опасно за България, а парламентарната опозиция на ГЕРБ не е в състояние да предложи реална алтернатива на този порочен политически модел, се казва в документа.

„24 Часа": Юбилей: 100 дни протестиращите искат оставка

20:05 Участниците в 100-ия ден на протеста се спряха пред сградата на Народното събрание. Издигнатите плакати изказват гражданското недоволство от управлението на правителството, и това, че вече за 100-ен ден гражданите организират протест срещу действащия кабинет. Участниците скандират „оставка". Сградата на праламента е с метални заграждения, зад които има полиция. Прозвуча българският химн.
19:10 Протестиращите срещу кабинета „Орешарски" блокираха движението на площад „Независимост" пред Министерски съвет. Те скандират „оставка", свирят на свирки и бият на барабани. В района има полицейско присъствие. Към протестиращите продължават да се събират и други граждани.

„Труд": Протест срещу гей парада в София

Близо 70 човека се събраха на пилоните пред НДК за да протестират срещу гей парада, насрочен за 15.00 часа в столицата. Недоволните, които са предимно млади хора, се очаква да тръгнат на шествие, като по неофициална информация, крайната му точка е сборният пункт на участниците в „София прайд" на площад „Независимост", съобщи Дарик.
Протестиращите носят и плакати, като един от тях гласи: „Аз не съм толерантен, аз съм нормален". Има засилено полицейско присъствие в района.
Началният част на отложения през лятото „София прайд" е 15.00 ч. Шествието, което се провежда в подкрепа на хората с различна сексуална ориентация, ще се събере на площад „Независимост" и ще премине по улиците на София.

„Стандарт": Рокери на гроба на Павел и Ангел

Панихида в памет на 19-годишния Ангел и 17-годишния Павел събра стотици хора от Катуница вчера. Възпоминанието премина под лозунга "2 години по-късно - няма да забравим". Помен на двете момчета ще бъде направен и днес пред паметника им, който се намира в близост до стадиона в селото. Тогава ще се проведе и футболен мач между Национален отбор от фен клубовете на България и клуб "Тракиец"-Катуница. Очаква се на панихидата и мача в неделя да дойдат хора от цялата страна, както и рокери, които са изразили желанието си да почетат Ангел и Павел. В тяхна памет в селото ще бъде даден курбан. Кулминацията на възпоменателните мероприятия ще са двете мълчаливи шествия, които ще се проведат на 23 и 24 септември вечерта.

„Новинар": Откраднаха бронзовите цифри от паметника на Ботев

Граждански инициативен комитет за отбелязване на 95 години от Войнишкото въстание от 1918 година сигнализира, че паметникът на Българския национален герой и борец за национално освобождение Христо Ботев, намиращ се на площад „Възраждане" в София, е поруган, като са откраднати две от бронзовите цифри от датата на раждане на героя и най-вероятно, предадени за скрап.
Призоваваме отговорните институции да предприемат мерки следите от посегателството върху паметника да бъдат заличени и изразяваме своето възмущение от вандалския акт върху паметника и върху паметта на Христо Ботев. Напомняме, че на 24 септември 2013 г. се навършват 95 години от Войнишкото въстание, известно и като Владайско въстание 1918 година, предаде КРОСС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини