Кметът Иво Димов: Ще има наказания заради рояла!

Части от рояла могат да се видят и днес до бункера, намиращ се до Детския център

Писмени обясненения от шефката на Детски и младежки център в Димитровград Христина Ташева по случая с разглобения роял поиска днес официално кметът Иво Димов. Пред журналисти тази сутрин той отново заяви, че ситуацията с изхвърления на части инструмент е изключително неприятна.

Реакция ще има едва след като администрацията се запознае с казуса в детайли. Към момента няма нужда да бъде свикана комисия от специалисти, която да разследва случая, каза още Димов.

Кметът заяви още, че вероятно ще има наказания, но какви точно към момента не е ясно. Димов смята, че е грешка, че не е потърсено разрешение за изнасянето на рояла от компетентните специалисти в Общината.

"Дори и да не работи роялът, той можеше да бъде използван като декор някъде, все пак това е скъпа вещ", допълни градоначалникът. Това, че е пречел на някого, не е причина той да бъде разглобен и изхвърлен на боклука, смята още кметът.

Припомняме, че до историята с разглобения роял се стигна след филмче в интернет на оператора Валери Добрев, който е станал свидетел на изнасянето на музикалния инструмент на части от Детския център. Това предизвика бурна реакция в мрежата, като вчера за случката научи и министърът на културата Петър Стоянович. Днес екипи на различни национални медии също готвят материали за разглобения и изхвърлен роял в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът ще вземе решение след като се запознае с писмените обяснения на Ташева
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини