Откриха ботаническа градина в Дневния център, догодина - спортна площадка

Ботаническата градина е разположена на площ от 2 декара в двора на Дневния център

Ботаническа градина на стойност 10 000 лв. бе открита днес в двора на Дневните центрове за възрасти и деца в Димитровград. Символично начало поставиха кметът Иво Димов и потребители от Дневния център, които засадиха кипарис.

Мястото за отдих на хората с увреждания е по проект, спечелен от Общината към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.

Целта е хората с проблеми да повишат своята социална адаптация, да се включват в грижите за дърветата и растенията, да организират тук различни мероприятия, поясни директорът на Дневния център за възрастни с увреждания Елена Тодорова.

Градината се намира на площ от близо 2 декара, изградени са алеи, поставени са пейки, кошчета за отпадъци. В пространството на градината има засадени различни дървесни видове, цветя и леха с подправки.

Благодарности към Общината и ръководството на Дневния център поднесоха и родители на хора с увреждания за положените грижи към хората в неравностойно положение. Те поискаха от кмета Иво Димов и спортна площадка, на която потребителите да се занимават през сводобното време. Градоначалникът обеща догодина да бъде изготвен съответния проект.

По това колко зряло е едно общество се съди според отношението си към хората в неравностойно положение, заяви при откриването и кметът Иво Димов. По думите му, ботаническата градина е пример за това какво трябва да се прави за хората с проблеми в града и Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът Иво Димов и потребители от центъра засадиха кипарис
За социалната адаптация на потребителите ще се грижи ботаническата градина в двора на центъра

Леха с подправки включва мястото за отдих в центъра

Много подаръци получиха домакините от Дневния център заради откриването
Входът на градината е с арка от ковано желязо

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини