Още един роял "Блютнер" има в Димитровград, издирват други ценности

Роял "Блютнер", като изпотрошения има в бившето кино "Химик"

Още един роял "Блютнер", като унищожения се съхранява на сцената на бившето кино "Химик" в Димитровград, показа наша репортерска проверка.

Инструментът е точно копие на насечения преди дни в Детски и младежки център. Той се води на читалище "Христо Ботев" в Димитровград и е в отлично състояние.

С роял разполага и Общинския драматичен театър "Ап.Карамитев", но друга марка.

Този инструмент е собственост на "Неохим", но е отдаден под наем на театъра и също е в добро състояние.

Както писахме, в Димитровград има и трети роял. Той се намира в СОУ "В.Левски" и е бял на цвят. Предоставен е на училището заради обучението по музика, потвърди директорът Антон Иванов.

Днес стана ясно, че на извънредно заседание утре се събира постоянната комисия по култура към Общински съвет - Димитровград.

"Идеята е не толкова да коментираме случая с разбития роял, колкото да вземем отношение и да изразим становище по темата за други инструменти, картини и културни ценности, които са се намирали в закритите културни домове - "Миньор", "Химик" и др.", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti шефът на комисията Христо Цветков.

По думите му, случая с унищожения роял почти напълно "заличи" успеха на Димитровград от класирането на неолитния човек от село Крум в ТОП 10 на чудесата на България.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Роялът се намира на сцената на бившето кино

На сцената на театъра се намира другия роял
Инстументът в театъра е "нафталиран"
Марката на рояла в театъра е "Август Форстер"
Роял "Блютнер"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини