Димитровградски роял сменя мястото си заради клавирен концерт утре вечер

Маестро Петър Димитров акордира рояла "Блютнер", който бе пренесен в залата на театъра днес- снимки ОДТ "Ап.Карамитев"

Роялът "Блютнер", който се намираше в сградата на бившето кино "Химик" днес бе транспортиран до Общинския драматимен театър "Ап.Карамитев". Там той бе акордиран и подготвен от маестро Петър Димитров за утрешната изява на проф. Виктор Чучков.

Изтъкнатият наш пианист ще изнесе клавирен концерт от 18:30 часа, като любителите на класическата музика ще чуят популярни творби от Шопен, Моцарт, Чайковски, Бетовен, а също и произведения от български автори.

Концертът, на който ще станат свидетели димитровградчани утре е бил изнесен за пръв път в НДК-София преди 10 години.

Проф.Чучков е гостувал с него и на редица международни сцени, поясни днес директорът на Хуманитарния отдел в Общината Антоанета Шаркова. Тя посочи, че входа за събитието утре вечер е свободен, а проявата е част от календара на Есенните музикални дни в Димитровград.

Другият роял, който се намира в Общинския театър ще бъде пренесен в сградата на бившето кино "Химик". Той е собственост на "Неохим", но се ползва с договор от Общината, каза кметът Иво Димов.

Градоначалникът е коментирал с гл. изпълнителен директор на химическия завод Димитър Димитров възможността, изтичащия в края на годината дарителски договор да бъде удължен.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Роялът на сцената на ОДТ "Ап.Карамитев"

Маестро Петър Димитров подготвя рояла за утрешния концерт

Проф.Виктор Чучков ще изнесе клавирен концерт в Димитровград утре вечер
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини