Да съберем и съхраним миналото на Хасково

Центърът на Хасково с паметника на загиналите във войните

Инициатива за събиране и съхраняване на миналото на Хасково започва Haskovo.net. Тя стартира с изработване на специална страница, в която да се събират фотографии с изгледи от старо Хасково. За основа на тази сбирка ще послужи колекцията от пощенски картички на журналиста Петър Бойчев, който любезно предостави ползването на копията за инициативата на Haskovo.net (същата колекция се намира и в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“). В платформата ще се публикуват стари снимки, описания, истории, спомени.

Идеята е да се включат колкото може повече хора, които да споделят, коментират, добавят свои снимки и спомени или коментари към фотографии, качени от други потребители.

Колкото повече потребители се включат, толкова по-богата ще бъде съхранената история на Хасково.

В тази публикация ще предложим няколко от старите пощенски картички с изгледи от града, придружени с кратко описание. Нека всички, които имат стари семейни архиви, да споделят част от тях в „Да съхраним миналото на Хасково“. Когато страницата бъде готово, всеки ще може да добавя свои снимки и коментари към тях или към вече добавените.

Haskovo.net



Дюкян в старо Хасково
Театърът през 30-те години на миналия век
Театърът по времето на тоталитаризма
Чаршията с градския часовник

Популярната банка

Градската градина. В началото на миналия век, дори по време на войните Градският съвет е плащал на главен градинар и няколко работници за подръжка на парка

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини