До две седмици довършват ремонта на пътя между "Марийно" и "Черноконево"

Наводнението в трите квартала Марийно, Вулкан и Черноконево наложи спешен ремонт на пътя между тях

До 10-15 дни ще бъде довършен ремонта на пътя, свързващ димитровградските квартали "Марийно", "Вулкан" и "Черноконево", увери днес кметът Иво Димов.

От месец насам отсечката е подготвена за кърпене, но реални дейности не се извършват, заяви по време на днешната сесия Петя Тошкова от групата на "Да за Димитровград". Тя отправи питане към градоначалника, на което той отговори, че липсата на асфалт е възпрепятствало ремонта.

Той се извършва от хасковската фирма "АБ"-АД, която е уверила, че ще започне полагане на настилката още през идните почивни дни.

Стойността на реконструкцията е 35 000 лв., като 16 000 от тях поема републиканския бюджет, каза Димов. Останала сума е за сметка на Община димитровград.

Припомняме, че поправката на уличното платно стана наложителна след голямото наводнение на 9 юли, когато под вода останаха трите квартала "Марийно", "Вулкан" и "Черноконево". На много места пътя бе изровен от пороя и се нуждае от изкъпване.

Състоянието на пътищата в кв.Черноконево също бе обект на коментари на сесията днес

Състоянието на улиците в квартал "Черноконево" бе обект на дискусия в Общинския съвет днес. Проблема бе повдигнат от Тошкова в докладна, която настояваше за ремонт на ул."Райко Даскалов" в квартала. Стана ясно, че от реконструкция се нуждаят и други улици. Затова общинарите решиха да бъде създадена специална комисия, която ще обследва цялата пътна мрежа в Черноконево, като за ремонт на нуждаещите се отсечки бъдат заделени средства в бюджет 2014.

Не бе прието предложението на Данчо Данев /ЗНС/ същата комисия да проучи положението на улиците в малките населени места на Община Димитровград. В залата се чуха мнения, че кварталите са "сирачетата на Общината", а селата - "доведени деца".

В огромни "езера" се превърщат част от улиците в кв.Черноконево след дъждове

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини