Съветниците подпомогнаха с 500 лв. самозапалилия се мъж от Марийно

Семейството на Георги Костов от кв."Марийно"

Еднократна финансова помощ от 500 лв. получи днес семейството на самозапалилия се в началото на месец юни Георги Костов от кв."Марийно".

Сумата бе гласувана от Общинския съвет в рамките на наредбата за финансово подпомагане на граждани със спешни нужди, която бе приета това лято. Молба за помощ е подала в Общината съпругата на Георги - Донка.

Семейството бе днес в залата на местния парламент и присъства по време на гласуването. "Благодарни сме", лаконично заяви съпругата на Георги след края на сесията.

Припомняме, че младият мъж посегна на живота си в момент на отчаяние на 4-ти срещу 5 -ти юни. Той пострада сериозно и беше на лечение в Пловдив, заедно със съпругата си, която се пробвала да гаси пламъците.

500 лв. помощ бе отредена и за Любка Славчева от Злато поле, чийто покрив на къщата е изгорял при пожар. За ремонта са нужни близо 700 лв., като 200 от тях даде от личните си средства кметът Иво Димов.

В рамките на днешното заседание бяха гласувани и средства за осъществяване на ин витро процедури на 4 двойки от Димитровград. Те са кандидатствали за финансиране от Общинския ин витро фонд, припомни вносителят на докладната Катя Панева.

Три от двойките получиха по 4 500 лв. за процедурата, а едната - 700 лв. за изследвания.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини