Искат да затворят пътя между Хасково и Димитровград, Иво Димов: Пълно безумие!

Кметът Иво Димов намира за безумна и глупава идеята да се затвори пътя между Димитровград и Хасково

Да бъде затворен пътя между Хасково и Димитровград за период от шест месеца настоява в писмо до сектор КАТ на МВР-Хасково сдружението "Марица Хайуей". То е ангажирано със строителството на магистрала "Марица", минаваща покрай село Крепост.

Същото писмо е получил и кметът на Димитровград Иво Димов, който днес даде гласност на идеята на среща с журналисти.

"Резолирал съм писмото с три пъти "Не", каза Димов и добави, че намира това за пълно безумие и огромна глупост.

"Не виждам какво налага затварянето на този път, още повече, че ефекта от това ще е негативен за бизнеса, икономиката и всички пътуващи между двата града", заяви още градоначалникът.

Според него, ако отсечката между Димитровград и Хасково бъде затворена, това ще удължи пътя в едната посока с 25,6 км., ако се минава през село Добрич. В същото време текат ремонти на пътя за село Каскаково, който евентуално би се ползвал като обходен маршрут.

Ако затварянето стане факт, най-ощетени ще са жителите на Крепост, които трябва да минат по магистралата през Горски извор, за да стигнат до Димитровград. Променя се и цялата транспортна схема между бизнеса, защото двата града са в икономическа зависимост, убеден е Димов.

Кметът добави, че до момента Общината не е получила официално писмо с искането на строителя на магистрала "Марица. Не е и ясно къде точно се иска затваряне на отсечката, а също и аргументите на "Марица Хайуей" за това. По думите на кмета, става дума за мястото, където ще се изгражда "детелината" до Крепост.

"Не знам как ще реагира колегата Георги Иванов от Хасково, но аз смятам да търся среща с премиера", каза Иво Димов. Той е на мнение, че няма гаранция дали фирмата, строяща магистралата ще се вмести в срока от половин година, като може да има и удължение.

Димитровградският кмет напомни, че и в града предстоят няколко мащабни проекта, като старта водопровода и канализацията на десен бряг на река Марица и строежа на новия ЖП надлез на бул."Трети март", което допълнително усложнява ситуацията.

От администрацията смятат, още че може да се потърси начин за реогранизация на движението и разумно решение, така, както е станало при строежа на магистралата край Стара Загора. "Ще търсим позволени от закона от средства, за да предотвратим това затваряне", категоричен бе Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Пътят между Хасково и Димитровград да бъде затворен, искат строителите на магистрала "Марица"
заради довършване на строителството на магистралата може да бъде блокиран трафика между Хасково и Димитровград
Строителството на магистрала "Марица" бе подновено преди седмици
Затварянето на пътя между Хасково и Димитровград ще блокира икономиката, смятат от Община Димитровград

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини