Община Димитровград получи приз за добро управление

Община Димитровград получи етикет за иновации и добро управление в периода 2013-2015 година

Етикет за иновации и добро управление на местно ниво получи Община Димитровград, съобщи кметът Иво Димов. Оценката се дава от Министерството на регионалното развитие, като министър Десислава Терзиева е уведомила с писмо тукашната администрация за постижението.

То е на база на докладите на двама независими експерти и анкетно проучване сред гражданите на Общината, като комисията присъжда етикета за срок от 2013 до 2015 година.

Чрез този етикет се признават принципите за добро демократично управление, качеството на предоставяните услуги и добри практики при изпълнение на публичните политики в Общината, поясни Димов.

Общо 12 са принципите за добро демократично управление на местно ниво, които се следят при връчване на наградата, сред тях отзивчивост, честност, ефективност и прозрачност и др.

На 14 октомври в курорта "Албена" в рамките на годишната среща на местните власти кметът Иво Димов ще получи приза, присъден на Общината.

"За мен това е голямо признание за работата на Общинска администрация", посочи кметът и припомни, че  част от добрите практики са наследени от предишната администрация. Той благодари на работещите в кметството и общинските предприятия за добрата работа.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини