Иво Димов: Община Димитровград работи активно за ЖП надлеза в Сталево

Иво Димов смята, че проблемът с надлеза в Сталево ще бъде решен след усилията, положени от Община Димитровград

Община Димитровград работи активно по въпроса с изграждането на ЖП надлез в димитровградското село Сталево от половин година. Това коментира кметът Иво Димов в отговор на дадената днес в Хасково пресконференция.

На нея председателят на ОбС -Димитровград Стефан Димитров, депутатът от "Коалиция за България" Смиляна Нитова и кметът на Сталево Панчо Панушев разказват за проблемите на димитровградското село и усилията, които се правят в тази посока.

Градоначалникът бе категоричен, че до дни ще е факт заданието на проекта за ЖП надлеза, който сталевци искат от дълго време. Димов лично се е срещнал с шефа на Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/ Милчо Ламбрев заради проблема с надлеза, предстои отстраняване на някои пропуски и подготовка на идеен проект. Той трябва да бъде одобрен от НКЖИ.

Следващият етап е промяна на Подробния устройствен план, както и процедура по обезщетяване на собствениците на имоти, засегнати от проекта, поясни кметът.

"Не съм съгласен с твърдението, че администрацията в Димитровград не търси изход от ситуацията", коментира още Иво Димов. И допълни, че очаква изграждането на надлеза да започне догодина.

По темата със завишените стойности на манган във водата на Сталево, градоначалникът заяви, че се търсят и сега варианти за решаване на този проблем, но към момента не може да се направи нищо конкретно.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини