Lumia 800 работи след 3 месеца под вода

Устройствата на Nokia отдавна се славят като изключително издръжливи, но история, която бе публикувана преди около седмица във Facebook, определено ни изненада. Смартфон Lumia прекарал 3 месеца и половина на дъното на езеро и след като бил открит все още функционирал.

Шведът Роджър Нилсон разказва подробности за невероятната история пред Nokia Conversations.

Действието се развива през месец май тази година, когато негова колежка и мъжът й били на плаж край езерото Ивьосьон - най-голямото и дълбоко в шведския регион Сконе. Телефонът - Lumia 800 - бил върху хавлия и поради недоглеждане паднал във водата.

Двамата го потърсили, но без резултат.

През август техен познат решил да се гмурка в езерото и бил помолен да се оглежда за устройството. Колкото и невероятно да звучи - успял да го намери на два метра дълбочина.

На следващия ден колежката на Роджър го помолила да хвърли едно око и да се опита да поправи Lumia-та, която била покрита с водорасли, черупки и кал.


Почистването й отнело цели 6 часа, а след това Роджър я оставил да съхне върху радиатор, като така и не отворил устройството.

Четири дни по-късно той включил телефона към зарядното и с почуда видял логото на Windows Phone на екрана - Nokia-та заработила съвсем нормално. Единственият проблем бил, че от време на време звукът се намалявал сам.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини