Премахването на маси от Неделен пазар -тема на извънредно заседание

Премахването на част от масите на неделното тържище ще бъде повод за извънаредно заседание на комисията по пазари и тържища към ОбС

Извънаредно заседание свиква тази вечер в 17:30 часа Постоянната комисия по пазари и тържища към Общинския съвет - Димитровград с председател Петя Тошкова.

Повод са предстоящите строително–ремонтни дейности на територията на Неделен пазар, свързани с изграждането на високоскоростната отсечка Пловдив -Свиленград, поясни пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Тошкова.

В срещата участие ще вземат новият шеф на ОП СПИОПТ Димитър Вълчев, гл. архитект Томи Томов и представители на постоянната комисия по ТСУ към ОбС.

Както вече стана ясно, засега 12 маси, намиращи от западния край на старата автогара трябва да бъдат премахнати заради строежа на пешеходен мост - пасарелка.

Той трябва да поеме пешеходния трафик по време на изграждането на новия ЖП надлез на бул."Трети март". Предварителните нагласи са строежа на надлеза да започне идната пролет.

Именно това налага на границата между общинския и частния имот да бъдат демонтирани 12 търговски обекта, като ще се обособи и алея, която да отвежда до площада пред спортната зала.

От новото ръководство на ОП "Пазари и тържища" заявиха, че ще търсят начин да компенсират ощетените търговци с нови места. Къде ще са, те засега не е ясно.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини