Една от примите на "Галаксико" се разделя с бенефис утре

На фестивала "България танцува" утре Ивета Бинева ще направи своя бенефис

С денс център "Галаксико" се разделя една от примите на танца Ивета Бинева. В рамките на стартиращия утре в Димитровград фестивал "България танцува" дванайстокласничката от ПМГ "Ив.Вазов" ще има бенефис, разказа ръководителят на формацията Тихомир Митев.Той ще бъде веднага след официалното откриване на фестивала в 13 часа.

Ивета е част от балет "Галаксико" в продължение на 9 години, израстна пред очите ми и съм много горд с постиженията й", коментира Митев. Той не скри, че се разделя с тъга с един от най- успешните си танцьори заради ангажиментите на зрелостничката в училище.

Припомняме, че през почивните дни в Спортна зала "Младост" започва националния танцов конкурс "България танцува", в който участие ще вземат 48 формации от над 30 града в страната.

В рамките на програмата събота и неделя ще бъдат изпълнени 480 хореографии на изпълнители в 4 възрастови групи.

Класически балет, характерни и съвременни танци ще представят участниците, поясняват организаторите от ОП Дeтски и младежки център.

В изданието тази година ще бъдат раздадени и 9 стипендии на Министерството на образованието и науката, който заедно с Общината са съорганизатори на "България танцува".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини