Конвенцията за правата среща Иво Димов с деца

Димитровград ще отбележи тази седмица 24 години от приемането на Конвенцията за правата на детето

Община Димитровград планува с поредица инициативи тази седмица да отбележи датата 20 ноември. 

Тогава се навършват 24 години от приемането на Конвенцията за правата на детето от ООН. Това е документ, гарантиращ правата на децата по света независимо от расата, цевета на кожата, пола, езика, религията и др.

Мероприятията стартират утре - 19 ноември с награждаване на победителите във фотоконкурса “Улови мига на доброто”, като ще бъде открита и изложба с творби на участниците.

В сряда от 14.00 часа кметът Иво Димов ще отвори вратите си за децата, като ще има приемен ден с тях. 

Представители на ученическите съвети и Общинския ученически парламент ще споделят своите виждания и идеи за Димитровград.

Половин час по-късно във физкултурния салон на ПМГ “Иван Вазов” ще се проведе спортен турнир под надслов “Спорт срещу насилието”, организиран от ученици на Консултативния младежки съвет към гимназията

Инициативите включват още беседа за противообществените прояви и наказателната отговорност при малолетни и непълнолетни в ОУ “Св.Св.Кирил и Методий”, кв. Черноконево. В часовете на класния в различни училища темата ще бъде посветена на Конвенцията за правата на детето. Детските градини също ще отбележат датата с малки тържества, поясниха от пресслужбата на Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини