Родители: Хранят децата ни със закуски от коша за боклук!

Закуските на децата от начален етап се раздават в стола на училището всяка сутрин

Сигнал за проблеми със закуските на децата в ОУ "Ал.Константинов" подадоха родители от Димитровград на редакционната ни поща dimitrovgrad@escom.bg.

Става дума за кифлите, които се раздават в сутрешните часове на малчуганите от начален етап. Родителите твърдят, че онези закуски, които остават недокоснати и се хвърлят в кошчето за смет, се предлагат отново на децата за ядене.

Екипът ни провери на място в ОУ "Ал. Константинов" твърдението. От ръководството на училището заявиха, че такова нещо не е възможно да се случи. В това бе категорична и медицинското лице Анелия Янева, която осъществява всекидневен контрол на храненето на децата.

"Да, кошовете се изпразват, почистват се и отиват за храна на животните, в никакъв случай за децата", заяви още Янева.

Ако се върнат закуски от боклука ще пламне чревна инфекция, което е недопустимо, защото отговаряме за здравето на учениците си, допълни мед. сестра.

Около 400 деца от 1 до 4 клас закусват по график в стола на училището всяка сутрин. След първия час се хранят учениците от първи клас, след втория - втори клас, трети и четвърти клас закусват на голямото междучасие, поясни директорът Дорина Желязкова. Храната се осигурява по програмата "Чаша топло мляко и закуска" на министерството на образованието.

Закуските са поставени на табли със салфетки, те се раздават от преподавателите. Броят на кифлите се подава от класните ръководители предния ден. По желание децата си носят и храна от къщи или си купуват допълнително от училищния павилион.

Желязкова прикани родителите, които имат въпроси по организацията в училище да се обръщат първо към ръковоството и после към медиите, за да решат проблема.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Закуските са подредени в табли и със салфетки

След първият час в ОУ "Ал.Константинов" закусват децата от 1 клас
Според ръководството на училището, кошчетата се почистват от хвърлените отпадъци, но те отиват за храна на животните

На видно място е поставено и седмичното меню в стола на училището

Децата могат да си купят храна и от павилиона в училището
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    To
    toni_1384880327
    8 -2
    20:41, 19 ное 2013
    Дюнери в училище? А дюнерите и пиците не са ли тестени? Ако имате проблем със закуските в училището се обърнете към ръководството ,а не плюйте анонимно тук! Глупаво е!!!
Последни новини