Петокласник се застъпи за оригиналния вид на Водната кула

Петокласникът Христо Минков на среща с кмета Иво Димов

Петокласникът  от ОУ "П.Славейков" Христо Минков се застъпи за запазването на Водната кула на бул."Трети март" в оригиналният си вид, без да бъде превръщана в кафене или друг вид атрактивно съоръжение. Това се случи на среща с кмета на Димитровград Иво Димов, който днес отвори вратите на кабинета си за деца и ученици.

Както писахме, инициативата е част от мероприятията по повод годишнината от приемането на конвенцията за защита правата на детето, която се отбелязва на 20 ноември.

Христо разговаря с градоначалника и за това дали ще бъдат запазени стълбите до Водната кула, но според управата на Общината това няма как да се случи в новия проект на жп надлеза.

"Можем да запазим отделни елементи от стълбите, но останалото не е възможно", каза Иво Димов. Той посочи, че е на едно мнение с петокласника по въпроса за запазването на Водната кула в оригиналния си вид, още повече, че според кмета, това е най-старата сграда в Димитровград.

В рамките на деня на отворените врати Иво Димов се срещна и с Ученическите съвети на ПМГ "Ив.Вазов" и СОУ "Л.Каравелов. От кмета младежите поискаха велоалея, помещение, в което да провеждат срещите си по различни теми, а също и повече информация за фирми от Димитровград, предлагащи възможности за стаж. Младите хора настояха да се обърне внимание на спортната база и съоръженията в училищата в Общината.

Водната кула бе тема на среща между кмета и петокласник от ОУ "П.Славейков"

Иво Димов увери младите хора, че пази техните предложения от срещата преди година, но голяма част от тях са свързани със сериозни инвестиции като направата на ледена пързалка, мост на влюбените в парк "Вапцаров", а също и Лятно кино.

"Вратите ми са винаги отворени за вас и по всяко време", увери още кметът на Димитровград. Близо 30 деца и ученици са минали днес през кабинета на Иво Димов, коментираха от пресслужбата му.

С кмета се срещнаха представители и на Ученическите съвети в ПМГ "Ив.Вазов" и СОУ "Л.Каравелов"
Младежите поискаха от кмета велоалея, грижа за спортните съоръжения в училищата и информация за фирми, предлагащи стаж

Според Иво Димов, стълбите до Водната кула не присъстват в новия проект за ЖП надлеза на бул."Трети март"
Вероятно ще бъдат съхранени отделни елементи от стълбите, каза още от Общината

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини