Австрийците пратиха договора за съвместна дейност в кучешкия приют

За грижата за бездомните кучета от година в димитровград от година ръка подава австрийска неправителствена организация, снимка - архив

Австрийската неправителствена организация, която има намерение да помага в грижата за бездомните кучета в Община Димитровград е спазила срока и е изпратила навреме договора за съвместната дейност с тукашната администрация, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Светослав Стойков.

В началото на ноември той се закани, че ако чужденците не бъдат точни, ще отпадне уговорката за обща работа в новия приют за безстопанствени животни в Димитровград.

В момента договорът се преглежда от юристите на Общината, след което ще стане ясно и становището на администрацията по повод подписването му. До седмица след като бъдат изчистени детайлите ще имаме яснота за взаимоотношенията с австрийската организация, добави зам.кметът.

Сагата с приюта за четериноги и помощта от Австрия е от една година. Още тогава писахме, че чужденците са предложили да поемат консумативите и грижата за бездомните кучета, като предоставят и специализиран автомобил. В началото на ноември 2013 г. се проведе и последната среща с техни представители в София, а вчера договорът е пристигнал в Община Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини