Търговци от Неделен пазар се срещнаха с комисията по пазари

Срещата между търговците от Неделен пазар не бе предварително анонсирана

Среща с търговци от Неделен пазар е провела снощи в зала "Гросето" Комисията по пазари и тържища към Общинския съвет. За нея обаче димитровградските медии нямат покана, а неофициално стана ясно, че инициатор е съветникът Диян Георгиев.

Повод са били детайли по строителните дейности на пазара, свързани с поставянето на пасарелка.

По първоначални данни пешеходният мост ще стане причина за премахването на 12 маси от тържището. Те се намират на границата между общински и частен имот в района на старата автогара.

Опасенията на търговците са, че ще бъдат отстранени много повече обекти. Собствениците им Димитровград, Хасково и Благоевград, дошли на срещата, са поискали да чуят повече подробности за предстоящата реконструкция от временния шеф на ОП СПИОПТ Димитър Вълчев, който също е присъствал.

Хората са се вълнували и от това кога точно ще започне премахването на масите заради ремонта, както и точните места, където ще бъдат преместени преди това.

Повечето от предприемачите изразили опасения, че може да не развиват търговия на тържището, ако новите места не ги удоволетворяват. Те искали да знаят и дали ще могат да работят във времето преди Коледните и Новогодишни празници.

За срещата не е бил информиран и кметът Иво Димов. Пред журналисти той днес коментира, че до него не е достигнала информация за недоволни търговци, които предстои да бъдат преместени заради пешеходния мост. Градоначалникът припомни, че управата на пазара се е срещнала вече с всеки един от засегнатите собственици и им е било обяснено какво предстои.

"Когато имаме яснота какво ще правим точно и кога ще го правим търговците ще бъдат информирани", каза Димов. Утре той ще се срещне с представители на Националната компания "Железопътна инфраструктура" и с фирма "Терна", която изгражда високоскоростната ЖП отсечка между Димитровград и Харманли.

"До тогава аз нямам информация, не знам и не мога да кажа нищо конкретно", заключи кметът.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Търговците дошли на срещата със семействата си

Близо до старата автогара се намира по проект пешеходния мост
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини