Тихомир Митев от "Галаксико": Балетът е скъпо удоволствие!

Хореографът Тихомир Митев представи най-малкия участник от Димитровград в Нови сад - 4 -годишния Гебриел Делчев

С 20 купи се завърнаха от Световния танцов шампионат в Нови сад танцьорите от балетна школа "Галаксико" при Детски и младежки център в Димитровград. За поредните успехи на среща с медиите се похвали днес хореографът Тихомир Митев.

10 са завоюваните първи места от "Галаксико", 7 са тези на второ място, а 3 са спечелените трети места. С 10 танцьори се е представила школата ни в Нови сад, изпълнени са били 34 танца в 12 стила. В последния момент поради здравословни проблеми не са заминали Йоана Йорданова и Александра Драгова.

"Конкуренцията бе огромна, имаше  2 600 изпълнители от 27 държави", каза Тихомир Митев. Той благодари на Общината за подкрепата при пътуването и на родителите на децата, без чиято финансова помощ не би се осъществило участието.

"Балетът е скъпо удоволствие, солото участие струва 30 евро, дуетите са по 40 евро, а всеки участник в група плаща по 15 евро", посочи хореографът, визирайки таксите, платени в Нови сад.

Добави, че се старае да учи възпитаници си на високо ниво в балета, макар школата да е на самодейни начала и по думите му, това се е оценило от 7-те журита на танцовия шампионат в Сърбия.

Митев представи и най-малкият участник от Димитровград в танцовото състезание - 4-годишният Гебриел Делчев. Малкият възпитаник на школата е завоювал 4 медала в различни стилове и развълнувано разказа за преживяванията си в Нови сад и очакванията от Дядо Коледа. Занимава се с танци от 2-годишен.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Общо 20 купи спечели "Галаксико" в Нови сад, каза Митев
Геби със спечелените медали от танцовия шампионат
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини