Конкурс за най- хубава коледна украса обявиха в училища и градини

Светещата елха върху сградата на ОУ "П.Славейков" донесе на училището първо място миналата година

Конкурс под надслов "Магията на Коледа" обявиха в Община Димитровград. Той е за най-добре празнично украсена сграда на училище, детска градина, социално заведение и/или Коледно дърво. Проявата се прави за втора поредна година в Димитровград и Общината, поясни шефът на "Хуманитарния отдел" Антоанета Шаркова.

Желаещите за участват трябва да подадат заявление във времето до 29 ноември в стая 137 в Общината. Оценяването на украсата ще стане в периода от 9 до 11 декември, когато комисия от специалисти ще направи оглед на място.

Коледната украса, използвана в акцията може да бъде изработена или закупена от ученици, учители или родители, става ясно от условията на конкурса.

Награди ще бъдат раздадени в две категории - училища и детски градини. Победителите ще получат сумата от 300 лв., класиралите се на второ място - 250 лв., а тези на трето - 150 лв.

Сред категоричните победители миналата година бе светещата елха върху сградата на ОУ "П.Славейков" в Димитровград. Очаква се наградите да бъдат раздадени на 13 декември 2013 г.

От Общината напомниха и за друг течащ в момента конкурс - този за сурвачки. Желаещите да участват в направата на автентична и оригинална сурвачка трябва да я предадат в Историческия музей. Отличените в този конкурс ще са ясни на 11 декември.

Директорът на "Хуманитарната дирекция" в Общината Антоанета Шаркова

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини