Ремонтират стадион и читалище с пари от бюджет 2014 г.?

Със свое решение днес съветниците дадоха съгласие за възстановяване на спортната база в село Радиево

Решение за възстановяване на спортната база в димитровградското село Радиево взе днес Общински съвет -Димитровград. От общо гласували 31 общинари , 21 бяха "за", 10 бяха "против".

Базата е за нуждите на новоучредения ФК "Възход", който през този сезон участва в областната група Хасково, става ясно от докладната на председателя Стефан Димитров.

Ръководството на клуба, в което влизат представители на пет димитровградски села, има желание да възстанови стадиона в Радиево, за да тренират там 25-те картотекирани футболисти.

В същото време там ще могат да се занимават със спорт и децата от училището в Радиево, което е средищно, мотивира се кметът на населето място Румен Димов.

Част от заложените по план дейности вече са направени, информира в залата съветникът Бончо Димитров. От ремонт се нуждаят както съблекалните, санитарните възли, така и самото футболното игрище. Нужна е и поливна система, ограда, затревяване.

Средствата за тези ремонти да бъдат заложени в бюджет 2014, одобриха съветниците и възложиха на кмета да организира нужните дейности.

Иво Димов реагира на решението, като посочи, че от ремонт се нуждае градския стадион "Химик", където ежедневно тренират стотици деца. Градоначалникът посочи, че не е против, но нека първо ФК "Възход" да докаже съществуването си в продължение на година -две и тогава да бъдат отделяни финанси за ремонт на стадиона.

Кметът на Радиево Румен Димов призова общинарите да подкрепят средствата за ремонт на стадиона

С друго свое решение днес местните парламентаристи одобриха залагането на сума до 10 000 лв. за ремонт на залата на Народно читалище "Рома" в кв."Изток". Предложението прави в докладна записка съветникът Христо Цветков. За реконструкцията има готов разчет от 2012 г., който  възлиза на над 25 000 лв.

"Залата обаче, вероятно би могла да се ремонтира до състояние, позволяващо дейност и с по-малко средства", посочва в докладната Цветков. Колегите му подкрепиха идеята с 22 гласа "за", 2-ма бяха "против", а 8 общинари гласуваха "въздържал се".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини