Наематели купуват общински жилища само, ако са ги обитавали над 5 години

Промяна в Наредбата за установяване на жилищни нужди и наем на общински жилища преха днес съветниците от Димитровград

Промяна в Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди и настаняване под наем в общинските жилища одобриха днес на сесия съветниците от Димитровград.

Тя гласи, че общинските жилища вече ще се продават само, когато наемателите им са с адресна регистрация и постоянен адрес в Общината и кандидатстват за жилище повече от 5 последователни години без прекъсване към датата на наемането му.

Днес бе направено и друго допълнение към Наредбата - средствата от продажбата на такива жилища да се изразходват приоритетно за закупуване на нови, ремонт на съществуващите и довършване на започнато от общината жилищно строителство, както и за строеж на нови общински жилища.

В община Димитровград има недостиг на този вид жилища, посочва в докладната записка Катя Панева, която е вносител на предложението. 100 са апартаментите, с които разполага Общината за отдаване под наем, има и 37 стаи, намиращи се в социалното общежитие, допълва още тя.

За 2013 г. картотекираните и чакащи жилище са над 40 на брой, а за общежитието има чакащи 17 лица. Промяната бе предложена с цел задоволяване на жилищните нужди на хора в затруднено положение. Целта е също така да бъде ограничено разпродаването на общинска собственост.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини