Англичани приютиха сирийско семейство. Вестниците в неделя

24 часа: Пазят "златната топка" на Стоичков месец в касата на НСО

Стотици хиляди българи произнасят в един глас едно по едно имената на 27-те футболисти от националния отбор и техния треньор Димитър Пенев.

Мъжете, които накараха милиони да се гордеят, че са българи, като ни направиха четвъртата футболна сила в света през 1994 г., са посрещнати с пищна церемония на Националния стадион "Васил Левски" минути след завръщането им от САЩ на 19 юли.

По това време всички са забравили инфарктните 2 часа, през които отборът е обезглавен 10 дни преди старта на световното първенство по футбол.

24 часа: Засега няма да се настаняват бежанци във Варна

„Отговорът гласи, че към момента няма решение за превръщане на обекти, собственост на МВР и Министерството на отбраната на територията на Варненска област, в центрове за настаняване на чужди граждани, потърсили закрила", коментира народният представител от ГЕРБ, Емил Радев. „Притеснителното е, че дългоочакваният отговор на министъра визира „настоящия момент". Планът на правителството относно бежанската вълна е направен до март 2014 година. Остава открит въпросът за бъдещите намерения.

Труд: Версия: Една банда ограбила фармацевти и спедитори

Една банда стои зад последните два дръзки грабежа в големи столични фирми, извършени за месец и половина. Това смятат полицаи, които разследват нападението във фармацевтичната компания "Либра" в петък вечерта. "Има много сходство в почерка при грабежите в складовата база за лекарства и в спедиторската фирма "Спиди", казаха криминалисти.

Труд: Стойнев: Най-добрата система за безопасност според експертите е тази на "Уестингхаус"

Ако не се споразумеем с „Уестингхаус", ще търсим други възможности, защото България трябва да развива ядрената си енергетиката. Това коментира в предаването „Седмицата" на Дарик министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Министър Стойнев бе категоричен, че страната ни има нужда от нови ядрени мощности, които да заместят отиващите си 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй". Темата няма нищо общо с АЕЦ „Белене", подчерта министърът.

Стандарт: Бюра по труда за младежи

Младежки бюра по труда ще помагат на завършилите студенти да си намерят по-лесно работа. Това е едно от предложенията, които направи министър Марияна Георгиева на семинара в Боровец. Тя обясни, че с малка промяна на закона може да се уреди статутът на тридесетината младежки организации в страната, които да разширят дейността си в тази посока. Кабинетът е притеснен от процента млади висшисти, които не могат да се реализират професионално, сподели Георгиева. Социалният министър Хасан Адемов пък обяви, че от 1 януари страната ни ще може да ползва 55 млн. евро, одобрени от еврокомисията за младежката безработица. До края на 2014 г. ще получим други 55 млн. евро. "Тепърва ще се разработва технология как да се разпределят тези пари с ваучери, или по друг начин", обясни шефът на финансовата комисия в парламента Йордан Цонев.

Стандарт: Англичани приютиха сирийско семейство

Семейство от Сирия с две деца вече 20 дни живее в гърменското село Крушево. Чужденците са със статут на бежанци. Англичаните Ян Кенеди Додс и Лили Гилбърт ги приютиха в дома си. Съпрузите са убедени, че трябва да се подаде ръка на имигрантите, които търсят убежище у нас. "Тези хора се нуждаят от помощ. Гледам по телевизията при какви тежки условия са принудени да живеят. Зимата дойде, в лагерите е студено, а храната не е добра. Сред тях има и много деца. Трябва да им се помага", категорични са англичаните. Затова британците дали подслон на 34-годишния Абдула, на 31-годишната му съпруга Манар и на синовете им Халил и Ибрахим, които са на 4 и 5 години. До няколко дни англичаните ще посрещнат и второ сирийско семейство. Лили и Ян живеят в гърменското село от няколко години.

Монитор: Режат парите на партиите

Субсидиите на партиите да бъдат намалени още от следващата година с извънредна корекция на бюджет 2014.

За това се договориха БСП и ДПС по време на двудневния семинар с участието на кабинета и депутатите от двете формации, който се провежда от вчера в Боровец.

„Мисля, че ще постигнем съгласие по отношение на намаляване на субсидиите, а какво точно ще е то, предстои да обсъдим на дискусията", заяви червената депутатка Татяна Буруджиева. По думите є не е проблем, че бюджетът вече е приет на второ четене от комисията по финанси в НС, тъй като поправката може да се направи и при окончателния дебат в пленарната зала. Зам.-шефката на НС Мая Манолова обаче даде да се разбере, че намаляването няма да е особено голямо и извънпарламентарните партии, спечелили поне 1% от гласовете, ще продължат да се възползват от държавното финансиране. Манолова не прояви отстъпчивост и за поправките по Изборния кодекс, като потвърди, че БСП настояват за машинно гласуване и преференциален вот.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини