Общественикът Малин Димовски на 80, издаде книга

Дългогодишният преподавател, директор и зам.кмет на Димитровград от времето на социализма Малин Димовски представи снощи в Градска библиотека "П.Пенев" втората си книга, озаглавена „Биография на времето”.

Повод е неговият 80-годишен юбилей, а кметът Иво Димов му връчи почетен знак на Димитровград. О името на библиотеката Димовски получи грамота "Почетен читател".

Много приятели, съмишленици, колеги и ученици уважиха вечерта на Димовски. За книгата му говори поетът Кръстьо Кръстев, а водещ празненството бе директорът на Хуманитарната дирекция Антоанета Шаркова. 

На 190 страници "Биография на времето" представя емблематични сгради и обекти в центъра на Димитровград. Идеята на Димовски е да се съхрани информация, която един ден "ще потрябва". Заради факта, че е участва и в строителството на града като бригадир, общественикът помни много от фактите при построяването на града в средата на миналия век.

Снощи Димовски благодари на спонсорите, помогнали книгата да види бял свят. Благодари на всички, уважили представянето му, както и на тези помогнали с подбора на информация.

Малин Димовски е роден на 6.12.1933 г. в с. Мурено, област Перник. Завършва математика в софийския университет. През 1949 г., още юноша, е бригадир в Димитровград. От 1957 г. започва работа в системата на образованието в младия тогава град, където преминава целият му трудов стаж, като 13 г. е на различни длъжности в общинската администрация. Носител е на орден „Кирил и Методий” І и ІІ степен, на почетен знак за 25-годишнината на Димитровград, на почетни знаци от всички негови побратимени градове.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Шефът на Хуманиранта дирекция Антоанета Шаркова води творческата вечер
Сред гостите бе и кмета Иво Димов, на когото Димовски е преподавал в бившия минен техникум
Балетна школа "Галаксико" поздрави юбиляря
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини