Проверяват полицейските акции на Цветанов. Преглед на печата

„Новинар": Проверяват полицейските акции на Цветанов

Ще бъде направена проверка на всички акции на МВР по времето на Цветан Цветанов. На инспектората към МВР е наредено да извърши ревизизия на онези от акциите, при които са използвани сили и средства в Специализирания отряд за борба с тероризма и Специализираните тактически звена, съобщи Нова телевизия.
Ще бъдат проверени всички данни за периода 1 януари 2009 г. до декември 2013 г. Това е първата по рода си подобна проверка, която се прави на толкова много акции за такъв период от време. На практика с нея Цветлин Йовчев проверява цялата дейност на предшественика си Цветан Цветанов.

„Монитор": Йоан Варненски се помоли на гроба на дядо Кирил

Новият Варненски и Великопреславски митрополит Йоан се помоли на гроба на покойния си предшественик дядо Кирил веднага след пристигането си в морската столица вчера след обяд. Едва след това владиката отиде в катедралния храм „Успение на Пресвета Богородица", където още на площада бе посрещнат тържествено с литийно шествие от свещеници и богомолци и камбанен звън. Снощи той отслужи вечерна служба.
Дядо Йоан пристигна на територията на Варненска и Великопреславска епархия точно в 12 часа вчера. Той беше посрещнат в село Моравица, което е на границата на епархията. Там новият митрополит целуна земята и обеща да работи за мира и благоденствието на хората от неговото паство.

„Стандарт": Йовчев: Край на кризата с бегълците

"С мерките, които предприехме, можем да кажем, че сме овладели кризата с бежанците", заяви МВР шефът Цветлин Йовчев в Шумен. Положителна оценка за справяне с положението даде и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по БНР. Според Йовчев броят на влизащите драстично е спаднал и е възможно нивото през декември 2013 г. да е по-ниско от същия период на м.г. "От доста време нямаме дори един влязъл имигрант на наша територия, продължаваме да отклоняваме и да не допускаме между 120-150 лица, които остават на турска територия", заяви пък Лазаров.

„24 Часа": Гъста мъгла падна над половин България

Гъста мъгла обхвана много области на страната, съобщи Нова тв. Изключително намалена видимост има в районите на Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Шумен, Видин, Ямбол. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри, частично заснежени и заледени. Златишкият и Върбишкият проходи остават затворени.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини