Иво Димов забрани пиратките на обществени места, глобата е до 500 лв.

Със своя заповед кметът Иво Димов забрани хвърлянето на пиратки и бомбички по празниците в Димитровград

Хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи стоки по време на новогодишните празници на публични места забрани със своя заповед кметът на Община Димитровград Иво Димов.

Не е разрешено гърмящите артикули да се хвърлят  на обществени места - учебни заведения и детски градини, църкви, дискотеки, пазари, питейни заведения, обществени превозни средства, закрити помещения.

Под лупа ще бъде следена и търговията с пиротехнически изделия от търговци на определените за целта места и начин на съхранение, като това трябва да става с надлежно полицейско разрешение и разрешение от Пожарната служба.

Забранена е и продажбата на пиротехнически изделия в нестандартни опаковки без нужния сертификат за качество, издаден от производителя и инструкция на български език за безопасна работа с изделието.

Нарушителите ще бъдат санкционирани с глоба от 10 до 500 лева, според Наредбата за опазване на обществения ред. Контрол по изпълнението на заповедта на кмета е възложено на заместника му Светослав Стойков.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини