Примабалерина на Софийската опера води майсторски клас в Димитровград

Примата Деляна Никифорова /вляво/ гостува в Димитровград преди 2 години

Примабалерината на Софийската опера и балет Диляна Никифорова организира в Димитровград интензивен семинар по класически балет за напреднали танцьори, хореографи и педагози, които се занимават с обучението на деца.

Проявата е планувана в дните между 1 и 4 февруари , а мястото е обновената балетна зала на денс център "Галаксико" в Детски и Младежки център. Инициативата е на ръководителя на тукашната балетна школа "Галаксико" Тихомир Митев със съдействието на Община Димитровград и ОП ДМЦ.

Ще бъдат поставени оригинални хореографии от репетроара на световния класически балет.

Гост на майсторския клас ще бъдe Илияна Тодорова – представител на фирма за балетно облекло, която ще направи демонстрация на различни видове палци използвани в съвременната балетна палцова техника.

Обучението ще приключи с издаване на сертификат за класически балет, издаден от Диляна Никифорова, която е доктор по театрознание.

Това не е първото гостуване на примата Никифорова в Димитровград. През януари 2012 г. тя води тук майсторски клас в рамките на проведената в театъра церемония "Хореограф на годината". В него се включиха, както хореографи, така и активно занимаващи се с балет млади хора.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини