Два димитровградски клуба ангажират със спорт ученици в свободното време

СК по борба и тази година ще ангажира децата в свободното време със спорт

Два спортни клуба от Димитгровград спечелиха финансиране по националната програма "Спорт за децата в свободното време". ФК "Димитровград" и Спортен клуб по борба-Димитровград и през 2014 година ще ангажират деца от 1-ви до 12 клас с активни занимания.

За ФК "Димитровград" одобрената сума е 3 900 лв., а за клуба по борба- 3 000 лв. , информира гл.експерт за Кърджалийска и Хасковска област към Спортното министрество Силвия Тенчева. Дейностите по този проект започват от 1 февруари.

Общо 6 клуба от Хасковска област ще ангажират подрастващите с масов спорт, като общата отпусната сума е в размер на 24 700 лв. За цялата страна Спортното министерство е отпуснало общо 1 000 000 лв.

Още един клуб от Димитровград - СК по бадминтон "Вапцаров" се е включил в привличането на деца към спортните дейности. По програмата "Спорт в детската градина" с бадминтон се занимават малчугани от две градини - ОДЗ "Слънце" и ЦДГ №1.

За Хасковска област по тази програма са отпуснати 10 000 лв., посочи Тенчева. Общо 52 400 лв. са сумите, заделени по различни програми в клубове от Хасковска област през 2013 година.

Освен с борба, малчугани от Димитровград ще могат да играят футбол през свободното си време и през 2013 година

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини