Шестокласничка от ОУ "П.Славейков"- първа в два национални литературни конкурса

Дебора Пенева е победител в два литературни конкурса

Шестокласничката от ОУ“Пенчо Славейков“ в Димитровград Дебора Пенева бе удостоена с две първи награди в два национални литературни конкурса.

Дебора е победител в Третия национален литературен конкурс за православна поезия и проза под надслов „Рождество на Спасителя“. Организатори са били Министерство на образованието и науката – РИО Бургас, Национален дворец на децата, Общински детски комплекс - Бургас и Сливенска митрополия.

Разказът на Дебора „Бог е любов“ разкрива по оригинален художествен начин духовното преобразяването на едно момче под благотворното влияние на християнската вяра и безкористната Божия любов, поясняват от училището.

Възпитаничката на преподавателя по бълг.език и литература Георги Сталев зае първото място и в Първия национален литературен конкурс „Стамен Панчев -2013”, посветен на 100-години от гибелта на поета в Балканската война.

Там Дебора се е представила с разказа „Кучешки живот”, който е класиран първи сред творбите на общо 78 участници от цялата страна.

Организатори на този конкурс са Дружество „Орханиец” и Сдружение на литературните творци „Стамен Панчев”.

Инициативата е осъществена с подкрепата на Община Ботевград, Министерството на образованието и науката и Регионалните инспекторати по образование.

Разказът на Дебора „Кучешки живот” е класиран първи сред творбите на общо 78 участници от цялата страна.

Още двама Славейковци се отличиха в този национален литературен конкурс. Те са Габриела Стефанова Иванова от 6 а клас с приказката „Магичните семена” и Анна Делева Делчева от същия клас с „Моята приказка“.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Дебора с преподавателя си по БЕЛ Георги Сталев
Едното от съчиненията на Дебора, озаглавено "Бог е любов"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини