С проект Вазовци се борят срещу тежките раници в училище

Благотворителен базар организираха днес от ПМГ "Ив.Вазов" по линия на проект, реализиран от учениците

Благотворителен базар организират днес възпитаници на ПМГ "Ив.Вазов" в Димитровград на площада пред Общината. С продажбата на картички, сувенири, книги и сладкиши те набират средства за реализирането на свой проект към Националния алианс за работа с доброволците.

Един от аспектите му е търсене на начини за това, учениците да носят по-леки раници в училище.

Според инициаторите, 75% от децата са застрашени от гръбначно изкривяване заради тежките ученически чанти. Вазовци се борят за това, една раница да не тежи повече от 15% от личното тегло на ученика.

Друга от каузите им е най-малките да носят най-леки раници, а не както е до сега техните чанти да са най-тежки. Участниците в разработката  изчислили, че техните раници тежат между 10 и 15 кг.

Базарът пред сградата на Общината ще продължи до 15:00 часа днес. Той се осъществява с подкрепата на преподавателите в ПМГ Ангел Кайряков и Румяна Лозева, а също и с Градската библиотека, която предостави книги, подарени от читатели.

С набраните средства ще се закупят втори комплект учебници и учебни помагала по всеки предмет. Освен чрез базар, инициаторите се погрижиха да привлекат вниманието на минувачите с музикални изпълнения на живо.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Една от целите на проекта е да бъдат ученическите раници по леки
Книги, картички и сладкиши са част от предлаганото на базара днес
Първите димитровградчани, откликнали на инициативата
Между 10 и 15 кг. тежи раницата, изчислили Вазовци

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини