Стартираха тържествата по повод 50-годишния юбилей на ОУ "Ал.Константинов"

Бабинден отбелязаха в димитровградското ОУ "Ал.Константинов"

С Вечер посветена на баба и дядо започнаха поредицата от тържества, посветени на 50-годишнината от създаването на ОУ"Алеко Константинов".

Учениците от 4"д" клас споделиха един свой празник не случайно с бабите и дядовците си, защото точно това са хората, които първи в детството разпалват искрите на родолюбие в сърцата им; първи те  им показват добродетелите с приказките, които им разказват; първи са ги научили, че да се пие вода от извора е най-доброто.

С много вълнение баби и дядовци изпълниха залата и почувстваха  уважението, признателността и любовта на внуците си. Празникът започна с химна на училището, с което учениците още веднъж подчертаха, че техният път в живота, наред с приказките на баба и дядо, започва и от първото им училище, което тази година има юбилей. 
Вечерта бе наситена с много емоционални драматизации от всички видове приказки в народното ни творчество, в които децата се представиха като истински актьори.

Не по-малко внимание бе отделено на народните песни и танци, с което пък те изненадаха гостите като отлични изпълнители. Не липсваха мъдрости от народното ни творчество, народни гатанки, на които отговаряха бабите и дядовците. В заключение децата им обещаха, че където и да са по широкия свят, ще помнят мъдрите им съвети и примера им, както и училището, с което се гордеят. Всички баби и дядовци получиха грамоти в знак на благодарност, а те почерпиха децата с пожелание да не спира желанието им за полет, а за да имат сила крилете им, до тях ще бъдат пак те, заедно с родителите и учителите им.

Участниците в мероприятието, посветено на Бабинден
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини