360 души ще нахранят неприбраните храни от ЕС в Димитровград

13 тона хранителни продукти, неприбрани от социално слаби ще получат институции в Димитровград

360 човека от 6 социални институции в Димитровград ще се възползват от неприбраните хранителни помощи от интервенционните запаси на Европейския съюз, който бяха раздавани в края на миналата година.

Това отчете днес Руси Вълев от БЧК-Димитровград. В тукашния офис на Червения кръст днес пристигнаха 13-те тона хранителните продукти, които ще ползват социалните институции в Общината.

Както писахме, от пакетите с брашно, ориз, захар, фасил, леща, конфитюр и др., ще се възползват потребителите на Дневните центрове за възрастни и деца с увреждания, Защитеното жилище, Центъра за настаняване от семеен тип, СУПЦ, Домашния социален патронаж, където на най-многобройните потребители 250 на брой.

Справка на БЧК показва, че сред хората, които не са прибрали полагащите им се помощи, са родителите на първокласници, които имат право на еднократно подпомагане от държавата.

Дарените продукти ще намалят и себестойността на предлаганата в Домашен социален патронаж храна. Вместо по 45 лв. на месец, потребителите на услугата ще се хранят за под 35 лв. месечно, пресметна шефът на социалния патронаж Данчо Грозев.

Хранителните помощи присгитнаха днес в офиса на БЧК

Всички хранителни продукти са в срок на годност
Руси Вълев от БЧК- Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини