Община Димитровград настоява за грипна ваканция

За грипна ваканция настоява Община Димитровград, 32% са отсъстващите ученици в СОУ "В.Левски" днес

Да бъде обявена грипна вакация в Община Димитровград настоява кметът Иво Димов. По думите му, в тукашните училища има средно по 25% отсъстващи по болест ученици. Това показвала справка, подадена тази сутрин.

Най-много са отсъстващите ученици в ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" в кв.Черноконево -40%, 32% от учениците в СОУ "В.Левски" също липсват, в Химическата гимназия отсъствията днес са 30%.

26% от учениците в ОУ "П.Славейков" също не са на училище днес, толкова деца липсват и в училището в село Крепост. Най-малко са липсващите деца в училището в Меричлери - 10%, отчете Димов.

Той е провел разговори с Регионалната здравна инспекция и Инспектората по образование в Хасково, където е проведена среща. На нея се обсъждало състоянието на заболеваемостта от грип в Общината.

Димов е на мнение, че ако бъде обявена грипна вакация, рязко ще спадне заболемаемостта на учениците, като мярката може да бъде предприета превантивно. Кметът смята още, че не е нужно да се чака обявения от Здравната инспекция праг от 288 болни на 10 000 души. Както писахме вчера, болните в Димитровград се изчисляват на 129 на 10 000 души население.

Кметът Иво Димов настоява за обявяване на грипна ваканция

Според кмета, най-удачно би било грипната ваканция да се обяви или от идния петък- 31 януари или от средата на идната седмица, за да се слее с предстоящата междусрочна ваканция в първите дни на февруари. Думата, обаче има Регионалния инспекторат по образованието в Хасково и Здравната инпекция, след като анализират данните за болните ученици.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини