23 °C

Последно: Събарят ЖП надлеза на бул."Трети март" през април, ремонтите съвпадат с Водния проект

Старият ЖП надлез ще бъде съборен след 1 април

ЖП надлезът на бул."Трети март" ще бъде съборен в началото на месец април 2014 година. Това обяви днес кметът Иво Димов след проведена вчера среща със строителите. Припомняме, че последно бе коментирано, че това ще се случи в средата на настоящата година - месец юни.

Промяната се налага от новите условия на работа, при които е съвпаднало реализирането на Водния проект и строителството на новия ЖП надлез. Целият автомобилен трафик трябваше да бъде изместен по Околовъстния път, през детелината до завод "Неохим" и кръговото кръстовище до бензиностанция OMV.

Там обаче се очакват проблеми, защото след 30 март на кръговото кръстовище започват нови ремонтни дейности. То няма да се затваря, но движението ще е затруднено, защото по това време ще бъде съборен и ЖП надлеза на бул."Трети март".

Затова от Общината смятат, че трафикът заради Неделен пазар - петък, събота и неделя трябва да се пренасочи през Околовръстния път, пътя за кв."Изток", южната обходна дъга и през бул."Ст.Стамболов".

Според Димов, това е единствения начин за придвижване в пазарни дни, за да не се получи транспортна тапа. За улеснение на търговци и гости на тържището са поръчани указателни табели, които да насочват потока от автомобили.

На четири места се работи в момента в Димитровград, припомни Димов. Строителни дейности текат до сградата на Химическия техникум, на бул."Ст.Стамболов", на ул."Хан Аспарух" и на бул."Христо Ботев".

До 30 март трябва да приключат ремонтите на част от бул."Д.Благоев" в района на кръговото кръстовище до OMV. Няма притеснения за транспортната схема по ул."Хан Аспарух". Проблем се очартава по бул."Ст.Стамболов", където уверенията на фирмата - изпълнител са, че ще приключи до 25 февруари ремонта в отсечката до кръстовището с бул."Раковски".

В края на април се очаква да бъде затворен и бул."Д.Благоев" от кръговото кръстовище до ул."В.Петлешков". Всички срокове са условни, посочи още кметът. За да бъде извършена стиковка на работата, всеки четвъртък ще има среща между администрацията и строителите на новия ЖП надлез, а също и тези, реализиращи Водния проект.

Ситуацията е сложна, няма как да се избегне съвпадението на двата проекта, ще има временни неудобства и с трафика", заключи димитровградския кмет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Целият трафик от автомобили трябва да преминава през детелината до завод "Неохим", припромни Иво Димов
Движението ще минава и през Околовръстния път
Ремонти предстоят и на кръговото кръстовище до ОМV след 30 март
Потокът за Неделен пазар трябва да мината по обходен маршрут и през бул."Ст.Стамболов"
Кметът Иво Димов разясни пред журналисти днес какви нови промени предстоят по двата проекта в Димитровград
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
23 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
23 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
23 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
23 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
23 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
23 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
23 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
23 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
23 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
23 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
23 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
23 юни 2021
Последни новини