Последно: Събарят ЖП надлеза на бул."Трети март" през април, ремонтите съвпадат с Водния проект

Старият ЖП надлез ще бъде съборен след 1 април

ЖП надлезът на бул."Трети март" ще бъде съборен в началото на месец април 2014 година. Това обяви днес кметът Иво Димов след проведена вчера среща със строителите. Припомняме, че последно бе коментирано, че това ще се случи в средата на настоящата година - месец юни.

Промяната се налага от новите условия на работа, при които е съвпаднало реализирането на Водния проект и строителството на новия ЖП надлез. Целият автомобилен трафик трябваше да бъде изместен по Околовъстния път, през детелината до завод "Неохим" и кръговото кръстовище до бензиностанция OMV.

Там обаче се очакват проблеми, защото след 30 март на кръговото кръстовище започват нови ремонтни дейности. То няма да се затваря, но движението ще е затруднено, защото по това време ще бъде съборен и ЖП надлеза на бул."Трети март".

Затова от Общината смятат, че трафикът заради Неделен пазар - петък, събота и неделя трябва да се пренасочи през Околовръстния път, пътя за кв."Изток", южната обходна дъга и през бул."Ст.Стамболов".

Според Димов, това е единствения начин за придвижване в пазарни дни, за да не се получи транспортна тапа. За улеснение на търговци и гости на тържището са поръчани указателни табели, които да насочват потока от автомобили.

На четири места се работи в момента в Димитровград, припомни Димов. Строителни дейности текат до сградата на Химическия техникум, на бул."Ст.Стамболов", на ул."Хан Аспарух" и на бул."Христо Ботев".

До 30 март трябва да приключат ремонтите на част от бул."Д.Благоев" в района на кръговото кръстовище до OMV. Няма притеснения за транспортната схема по ул."Хан Аспарух". Проблем се очартава по бул."Ст.Стамболов", където уверенията на фирмата - изпълнител са, че ще приключи до 25 февруари ремонта в отсечката до кръстовището с бул."Раковски".

В края на април се очаква да бъде затворен и бул."Д.Благоев" от кръговото кръстовище до ул."В.Петлешков". Всички срокове са условни, посочи още кметът. За да бъде извършена стиковка на работата, всеки четвъртък ще има среща между администрацията и строителите на новия ЖП надлез, а също и тези, реализиращи Водния проект.

Ситуацията е сложна, няма как да се избегне съвпадението на двата проекта, ще има временни неудобства и с трафика", заключи димитровградския кмет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Целият трафик от автомобили трябва да преминава през детелината до завод "Неохим", припромни Иво Димов
Движението ще минава и през Околовръстния път
Ремонти предстоят и на кръговото кръстовище до ОМV след 30 март
Потокът за Неделен пазар трябва да мината по обходен маршрут и през бул."Ст.Стамболов"
Кметът Иво Димов разясни пред журналисти днес какви нови промени предстоят по двата проекта в Димитровград
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини