28 °C

До април готов само единият пешеходен мост в Димитровград

До април ще бъде готов само единия пешеходен мост, този до Неделен пазар

До 1 април 2014 година, когато ще започне рушкането на стария ЖП надлез, ще бъде готов само единият пешеходен мост. От Общината смятат да направят пешеходни подходи от източната и западна страна на надлеза, за да се улесни трафика.

Втората пасарелка до "Лидл" ще се изгражда паралелно и малко по-късно. Припомняме, че до рушкането на ЖП надлеза трябваше да бъдат изградени двете пасарелки, за да поемат пешеходния трафик.

Ако старият ЖП надлез бъде съборен по-късно, няма да могат да се спазят сроковете и има опасност ремонтите да влезнат в зимния период в края на 2014 година, поясни строителният инженер от фирма "Терна" Велизариус Пагонис.

Той разясни, че в момента тече изграждане на фундаментите и стълбищните клетки на пасарелките, както и металните им конструкции.

"Ще се опитаме да предоставим за ползване поне едната от пасарелките до 1 април, като има вероятност тя да е без асансьор, но хората ще могат да използват стълбищата", поясни Пагонис и допълни, че завода за асаньорите искал определен срок за доставка, който не може да бъде спазен.

Старият надлез ще бъде разрушен на два етапа. Първо ще бъде премахната носещата конструкция от северната страна, ще се измести жп линията и после ще бъде разрушена конструкцията от южната страна. Така от "Терна" ще могат да работят от всички подходи на новия жп надлез едновременно.

Когато западната тангента бъде затворена, ние ще започнем пилоните и основите на новото кръгово кръстовище и прокопаването на тунела под него. Той ще бъде дълъг 15 метра и ще обслушва пешеходците, които да не минават през новото кръгово кръстовище.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

в м
Строителният инженер Велизариус Пагонис и кметът Иво Димов
На два етапа ще бъде разрушен стария ЖП надлез, коментираха днес от "Терна"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работите упорито и самоуверено, и това започва да дава резултати. Стремете се да следвате плановете си, за да останете доволни от себе си. Настроени сте приятелски към околните и можете да разчитате на тяхната взаимност. И така ще бъде всеки път, когато поддържате такава линия на поведение.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден обещава да бъде приятен за повечето Близнаци. Ако отрано разпределите делата си, ще останете удовлетворени от свършеното. В добра форма сте и засега не чувствате нужда от почивка, но не се претоварвайте.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Водени от прагматични мисли и действия ще намерите правилното решение на наболял проблем. Споделяте опита си с околните и това повишава авторитета ви. С привлекателна личност, която споделя вашите интереси ще задълбочите отношенията си. Не се колебайте да покажете чувствата си. Други ще се насочат към повишаване на квалификацията си.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще мине в спокойна обстановка, заобиколени от любимите си хора. Имате възможност да свършите полезна работа по дома си, а също и изостанали професионални дела. Можете да градите планове и за предстоящите ви начинания. Денят е подходящ за това, както и за по-весели събития.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви срещи с хора от различни сфери на дейност. Това ще ви даде възможност да се запознаете с идеи, които бихте могли да използвате и в своята работа. Близък приятел ще има нужда от помощта ви за разрешаването на личен въпрос. Личният ви опит е нещо, на което винаги можете да се осланяте.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Светски изяви за някои от вас. Хората на изкуството ще покажат част от работата си пред широката публика и ще се насладят на всеобщо одобрение. Ще изпитате желание за развлечения и удоволствия. Това е чудесно, стига да не наранявате някого с поведението си.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ако за други денят е за почивка, за вас той е работен. Къде с желание, къде по-малко, но ще си наложите воля, за да приключите започнатото през седмицата. Бъдещите ви планове ще се толерират от човека, който ви интересува и поне този въпрос ще отпадне като проблем. Предприемчивостта ви е впечатляваща.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работни проекти и други бизнес-обвързаности ще ангажират повече от времето ви днес. Сроковете и договореностите ви задължават да не отстъпвате от думата си, но възнагражденията - морални и финансови няма да се забавят. Не допускайте умората да потисне радостта ви от тях, намерете време и за себе си.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете внимателни с емоциите днес. Това може да попречи в осъществяването на плановете, които имате. Срещате се с различни хора и от разговорите с тях ще станете по-уверени относно настоящата си заетост. Обърнете по-голямо внимание на интимния си партньор, особено, ако сте правили грешки напоследък.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стараете се да помогнете на ваш близък и правите всичко, което е по силите ви. Остава и той да прояви същата инициативност. Близостта на привлекателна за вас личност ви прави разсеяни. Открива ви се много добра възможност да скъсите дистанцията и да постигнете желаната близост. Просто не се колебайте и действайте.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Силното ви присъствие в живота на много хора ви превръща в лидери, съзнавате или не това. Напрежението е неделима част от ежедневието ви, но вие сте силни и ще се справите. Избягвайте спорове и конфликти, не разваляйте деня си с излишни главоболия. Позволете на любовта да се погрижи за вас, в лицето на специален човек.
24 юни 2021
Последни новини