До април готов само единият пешеходен мост в Димитровград

До април ще бъде готов само единия пешеходен мост, този до Неделен пазар

До 1 април 2014 година, когато ще започне рушкането на стария ЖП надлез, ще бъде готов само единият пешеходен мост. От Общината смятат да направят пешеходни подходи от източната и западна страна на надлеза, за да се улесни трафика.

Втората пасарелка до "Лидл" ще се изгражда паралелно и малко по-късно. Припомняме, че до рушкането на ЖП надлеза трябваше да бъдат изградени двете пасарелки, за да поемат пешеходния трафик.

Ако старият ЖП надлез бъде съборен по-късно, няма да могат да се спазят сроковете и има опасност ремонтите да влезнат в зимния период в края на 2014 година, поясни строителният инженер от фирма "Терна" Велизариус Пагонис.

Той разясни, че в момента тече изграждане на фундаментите и стълбищните клетки на пасарелките, както и металните им конструкции.

"Ще се опитаме да предоставим за ползване поне едната от пасарелките до 1 април, като има вероятност тя да е без асансьор, но хората ще могат да използват стълбищата", поясни Пагонис и допълни, че завода за асаньорите искал определен срок за доставка, който не може да бъде спазен.

Старият надлез ще бъде разрушен на два етапа. Първо ще бъде премахната носещата конструкция от северната страна, ще се измести жп линията и после ще бъде разрушена конструкцията от южната страна. Така от "Терна" ще могат да работят от всички подходи на новия жп надлез едновременно.

Когато западната тангента бъде затворена, ние ще започнем пилоните и основите на новото кръгово кръстовище и прокопаването на тунела под него. Той ще бъде дълъг 15 метра и ще обслушва пешеходците, които да не минават през новото кръгово кръстовище.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

в м
Строителният инженер Велизариус Пагонис и кметът Иво Димов
На два етапа ще бъде разрушен стария ЖП надлез, коментираха днес от "Терна"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини