Одобриха новата схема за базара за мартеници в Димитровград

Досегашното място на базара за мартеници не е подходящо заради ремонтите на намиращия се наблизо ЖП надлез, смятат от Общината, снимка - ахрив

Одобрение получи днес новата схема за поставяне на временните базари за мартеници в Димитровград.

Както писахме по-рано, по идея на Общината на три места в града тази година ще бъдат обособени шатри за продажба на мартеници. Това са пред сградата на Общината, на площада пред "Планета Пайнер" и пред бившето кино "Химик".

Вносителят на предложението -кметът Иво Димов поясни, че бройката на местата е съобразена с подадените от търговците заявления за продажба.

Всяка шатра побира по трима търговци, няма основания за тревоги, заяви кметът в отговор на питане от съветничката Таня Делчева от групата на "Да за Димитровград" дали ще има достатъчно места за всички желаещи.

Шатрите са 3х3 метра и разполагат с по 20 места всяка.

Делчева се поинтересува дали шатрите ще разполагат и с ток и тоалетни, а отговорът на Димов бе отрицателен.

Кметът допълни, че администрацията ще разгледа и отделни молби от търговци за места, различни от трите обособени базара. Разрешение за продажба обаче, от Общината ще дават след преценка на специалистите.

Целта на шатрите, които ще бъдат наети от Общината е да предадат на базара тази година по естетически вид. Освен това, ползваното до сега място срещу автогара се оказва неподходящо предвид ремонта на намиращият се наблизо ЖП надлез на бул."Трети март", припомни Димов.

Докладната бе гласувана с подкрепата на 25 общинари, двама гласуваха "Въздържал се".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Решението на Общински съвет -Димитровград за обособените места за продажба на мартеници
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини