Избраха временен кмет на Сталево бурно

Иван Сталев е временен кмет на Сталево след решение на ОбС днес

С временен кмет от днес е димитровградското село Сталево. Това е 73-годишният Иван Сталев, който бе предложение на кмета Иво Димов, оформено в докладна до Общинския съвет.

До избора на Сталев се стигна, след като бе отхвърлено предложението на председателя Стефан Димитров, мястото на починалия Панчо Панушев да заеме техническият сътрудник в кметството Станка Стойчева. В защита на Стойчева се изказа жителка на селото, присъстваща в залата, заедно с група от Сталево.

Господинова обясни, че за да се уважи паметта на Панчо Панушев е редно неговото място до провеждането на избори да заеме Стойчева. Стана ясно, че другият кандидат Иван Сталев не е бил в добри отношения в Панушев приживе.

От своя страна вносителят Иво Димов заяви, че Иван Сталев има опит, тъй като е бил кмет на селото в периода 1995- 2003 година.

След като отпадна предложението Станка Стойчева да бъде временен кмет, групата от село Сталево напусна възмутено залата. Пред журналисти, Господинова заяви, че избраният Иван Сталев е начело на организацията на БСП в селото.

"Коалицията БСП-ГЕРБ работи безотказно" бе коментарът на съветника Данчо Данев по повод дебатите за избор на временен кмет. Данев също не докача края на днешното заседание и си тръгна от залата.

Припомняме, че с указ на държавния глава Росен Плевнелиев от миналата седмица, на 16 март в село Сталево са насрочени частични избори за кмет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Групата от село Сталево напусна залата на Общинския съвет
Господинова се застъпи за Станка Стойчева и обясни, че Иван Сталев е начело на БСП в Сталево
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини