Приеха бюджета на Община Димитровград за 2014 година

Сравнително спокойно и без бурни дебати бе одобрен днес бюджетът на Димитровград за 2014 година

Бюджетът на Община Димитровград за 2014 година бе приет днес на сесия на Общинския съвет. Той е в размер на 31 258 605 лв. по приходната и разходна част. По време на дискусията в залата нямаше бурни дебати.

Приети бяха две предложения за промени, направени от Катя Панева - предвидените 150 000 лв. за разширение на новия гробищен парк да бъдат не в графата със средства от републиканския бюджет, а в тази с общински пари.

Панева даде идея още 150 000 лв. за скенер на МБАЛ „Св. Екатерина” да не са капиталов трансфер, а да бъде закупен от общината и предоставен на здравното заведение като дълготраен материален актив.  

По предложение на Калина Монева бе допълнен списъка на пътуващите, чиито разходи поема общината. В него влезна флейтистка от Хасково, която обучава деца в Димитровград.

Не бе подкрепено предложението на Диян Георгиев, представителните разходи за Общинския съвет да нараснат с 10 000 лв. и да бъдат заложени общо 20 000 лв.

От групата на БСП заявиха, че ще гласуват в подкрепа на финансовата рамка на Общината, но ще съблюдават как се движат сделките с продажбата на общинска собственост. В крайна сметка за бюджета на Общината гласуваха 25 съветници, само един бе "въздържал се".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини