Караянчева:Управляващите искат да върнат изборния туризъм в полза на ДПС

Цвета Караянчева

  Политическа партия   ГЕРБ  започна да събира подписи в Кърджалийска област за национален референдум в подкрепа на три точки в Изборния кодекс. Настояваме да се приемат исканията на нашата формация за включване на мажоритарен елемент, задължително гласуване и електронно гласуване.Това обяви в Кърджали пред журналисти народната представителка Цвета Караянчева. Тя изрази увереност, че герберите ще съберат необходимите половин милион подписа в подкрепа на трите искания.хората на Бойко Борисов ще поискат от кмета Хасан Азис правото да събират подписи на три места в града. За сега това се прави пред офиса на ГЕРБ в комплекс „Орфей”

Цвета Караянчева подчерта, че настоящият кодекс е 80% преписан от този на ГЕРБ.

 Мая Манолова искаше просто да печели време и да залъже протестиращите. За консултациите около Кодекса бяха привлечени неправителствени организации, които нямаха понятие от материята, отбеляза Караянчева.

Депутатката  изрази убеденост ,че принципът на уседналост, въведен от ГЕРБ в Изборният кодекс ще отпадната на предстоящото второ четене, под давление на ДПС. Отново ще има изборен туризъм,както от чужбина към страната , така и в самата България,категорична бе Караянчева. Тя смята,че БСП въпреки декларациите няма да съумее да го запази. Отпадането на уседналостта ще засегне дори евровота. Според Изборния кодекс на ГЕРБ уседналост за евровота се въвежда за всички граждани на Република България,които живеят извън пределите на Европейския съюз. За да гласуват,те трябва да са пребивавали поне три месеца преди вота в страната ни.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини