Правителството отпуснало1,2 млн.лева за път между 40 души,пари за Кърджали няма

Правителството отпуска 1,2 млн.лева за свърже селата Латинка и Любино, Ардинска община,където по настоящ адрес живеят едва 40 души. В същото време пари за депото за твърди битови отпадъци, индустриалната зона и закрития плувен басей в Кърджали пари няма. Това заявиха на пресконференция в Кърджали общинските лидери на ГЕРБ в Кърджали и Ардино Илия Илиев и Съби Узунов. Според народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева правителството целенасочено давало пари за малки проекти в малки населени места за да няма контрол и средствата да влизат, чрез партийни фирми в касите на централите на ДПС и БСП.

Събу Узунов посочи, че на сесия на  общинския съвет в Ардино са одобрени 6 проекта за програмата „Растеж и устойчиво развитие „,за която правителството отпусна половин милиард лева. Сред тях има проекти за реновиране на автогарата,за вътрешна водопроводна мрежа на Ардино и др. Вместо това се одобрява проект за асфалтиране на пътя Сполука –Латинка-Любино с мотива, че ще стимулира развитието на туризма.

 Илия Илиев припомни, че общинските съветници в Кърджали са одобрили 7 проекта за програмата, но нито един от тях,който е свързан с Кърджали не е одобрен. Вместо това пари се наливат по селата. В община Кирково има пет спортни площадки, а за Кърджали не се дадоха пари за нито една, посочи Илиев.

  Цвета Караянчева, каза,че средствата е трябвало да се насочват към по големите селища. За малките може да се ползват пари от Оперативна програма „Развитие на селските райони”.Тя припомни,че подобно предизборно наливане на пари е имало през 2009 г. Тогава за детска градина в селото на кмета Хасан Азис са дадени стотици хиляди.Питаме защо областният план за развитие не е взет под внимание при разпределяне на средствата, каза още Караянчева. Тя припомни,че само през 2013 г.при управлението на ГЕРБ по оперативни програми в област Кърджали са влезли 45 млн.лева. Ние финализирахме и проекта за водния цикъл,подчерта Караянчева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини